drukuj

Chleb razowy z polędwicą z indyka

Kanapka z szynką, ogórkiem, rzodkiewką

Składniki na jedną porcję

Kanapka z szynką, ogórkiem, rzodkiewką
  • Chleb razowy 2 kromki
  • Margaryna (np. Benecol, Flora) 2 łyżeczki
  • Polędwica z indyka 2 plasterki
  • Ogórek 10 plasterków
  • Rzodkiewka 2- 3 sztuki
  • Sałata kilka listków
Czas wykonania: ok. 5 min.

Chleb razowy z polędwicą z indyka


Źródła energii
 dla składników z przepisu
Energia 234kcal
Białko 10.5g
Tłuszcz 9g
Węglowodany 33.7g
Błonnik 6g

Słowa kluczowe opisujące ten przepis: , , , , , , , , , dodano: 12.02.2010

drukuj

Wydruk pochodzi ze strony z odżywczymi i smacznymi przepisami www.zdroweconieco.pl

komentarze 4

  1. oscar pisze:

    ile kalorii mogą mieć takie kanapeczki tylko że bez masła? :)

  2. izabela pisze:

    Witam serdecznie,
    Kanapki nie posmarowane 2 łyżeczkami margaryny (bo o niej mowa w przepisie), posiadałyby następującą średnią wartość energetyczną i odżywczą:
    Energia: 181 kcal
    Białko: 10,5g
    Tłuszcz: 3g
    Węglowodany: 33,7g
    Błonnik: 6g
    Pozdrawiam; Izabela

  3. super pisze:

    Kolejny genialny pomysł! Świetna strona. Oby dań było więcej ; )

  4. Ripper pisze:

    Byłoby po prostu super gdyby jeszcze pisało przy potrawach ile tam jest kwasów nasyconych. Bo tak to każdy widzi tłuszcz i myśli sobie: „O jej, tłuszczu tyle a tyle więc sobie odpuszczę”. A przecież tłuszcze inne niż trans i nasycone są nam bardzo potrzebne do zdrowego życia.

    Ale oczywiście wasze stronki: NA SZÓSTKĘ!! :D

Zostaw komentarz