drukuj

Sałata Lollo z Fetą

Sałata lolo z fetą

Składniki na jedną porcję

Sałata lolo z fetą
  • Sałata Lollo Biondo (zielona, karbowana)
  • Sałata Lollo Rosso (bordowa, karbowana)
  • Ser Feta (najlepiej 10 lub 12% tł. w kosteczkach)
  • Pomidorki koktajlowe 5 sztuk
  • Kukurydza konserwowa 3 łyżki
  • Oliwa z oliwek 1 łyżka

Sposób przyrządzania

  • Z sałat odrzucić uszkodzone liście, pozostałe umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki.
  • Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki.
  • Kukurydzę z puszki osączyć na sicie.
  • Jeżeli nie mamy gotowych kosteczek sera, pokroić.
  • W salaterce łączymy sałaty, ser, pomidorki oraz kukurydzę, polewamy oliwą z oliwek.
  • Delikatnie mieszamy.

Moje rady

  • Aby ograniczyć zawartość energii oraz tłuszczu, warto zaopatrzyć się w Fetę wersji light, np. 10% Arla Apetina lub 12% Mlekovity.
  • Oczywiście możemy dodać każdy inny rodzaj sałaty np. masłową. Ja jednak uważam, że ta kompozycja jest idealna i dla oczu i dla podniebienia :)
Czas wykonania: ok. 10 min. Sałata lolo z fetą

Sałata Lollo Biondo z Fetą

Sałata lolo z fetą

Sałata Lollo Biondo z Fetą


Źródła energii
 dla składników z przepisu
Energia 241kcal
Białko 9.5g
Tłuszcz 16.7g
Węglowodany 16.4g
Błonnik 3.2g

Słowa kluczowe opisujące ten przepis: , , , , , , , dodano: 15.06.2010

drukuj

Wydruk pochodzi ze strony z odżywczymi i smacznymi przepisami www.zdroweconieco.pl

Zostaw komentarz