drukuj

Pumpernikiel z wędliną i jajkiem

Kanapka z szynką i jajkiem

Składniki na jedną porcję

Kanapka z szynką i jajkiem
  • Pumpernikiel 2 kromki
  • Margaryna (np. Benecol, Flora) 2 łyżeczki
  • Wędlina np. szynka, polędwica 2 plasterki
  • Jajko 1 szt.
  • Pomidor 1 średni
  • Sałata kilka listków

Czas wykonania: ok. 5 min.

Pumpernikiel z wędliną i jajkiem


Źródła energii
 dla składników z przepisu
Energia 432kcal
Białko 19.1g
Tłuszcz 20.1g
Węglowodany 52.9g
Błonnik 9.4g

Słowa kluczowe opisujące ten przepis: , dodano: 11.09.2009

drukuj

Wydruk pochodzi ze strony z odżywczymi i smacznymi przepisami www.zdroweconieco.pl

Odpowiedzi: 3

  1. Kasia says:

    Proste kanapeczki, ale jakże pięknie wyglądają :)
    Świetny pomysł na 1 lub 2 śniadanko, kiedy znudzi nam się owsianka czy płatki z owocami :)

  2. mam3ok0 says:

    ja bym wywalił margarynę w ogóle. masz już tłuszcz w jajku;) pozdrawiam :))

  3. izabela says:

    Przepis jest propozycją do własnych inspiracji. Możemy dowolnie go modyfikować. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem byłoby uwzględnianie do kanapek awokado. Ps. tłuszcz z żółtka posiada inny skład chemiczny i wartości odżywcze niż ten z margaryny :)

Zostaw komentarz